Sign & Facade werkt mee aan futuristisch ogende campus van Bioscape. | Sign & Facade

Sign & Facade werkt mee aan futuristisch ogende campus van Bioscape.

23/03/2018

Op de terreinen van de vroegere Innogenetics in Zwijnaarde heeft zich een futuristisch ogende campus naar Amerikaans model ontpopt. In een oase van groen prijken vier individuele labovolumes en een parkeergebouw met een wel erg creatieve aanblik. Gebogen vormen staan immers centraal in het ontwerp.

Als er iets is wat bij Bioscape in het oog springt, dan zijn het wel de gevelbekledingen. Met hun vele ronde hoeken en spiegelende stroken vormen ze werkelijk een sterk staaltje vakmanschap. De realisatie gebeurde door Sign & Facade.

Al meer dan dertig jaar staan we aan de zijde van architecten en aannemers voor het realiseren van geventileerde gevelbekledingen uit aluminium, aluminium composiet, zink en strekmetaal. Bij Bioscape hebben we de drie gebouwen bekleed met 3.500 m² cassettes in aluminium composietplaat. Gezien de ronde hoeken was deze opdracht geen evidentie. We hebben onze jarenlange expertise bij het verwerken van composietplaten goed kunnen gebruiken. Ook het aansluiten van de hellende en tevens geknikte plafonds aan de ronde hoeken was een huzarenstukje op het vlak van foutloze engineering en montage. Maar eens te meer hebben we kunnen bewijzen dat Sign & Facade elk project tot in de perfectie realiseert.

Met Bioscape voegen we opnieuw een mooie realisatie toe aan onze referentielijst, waarop eveneens Nike in Laakdal, het Barco-gebouw in Kortrijk en de imec-cleanroom in Leuven pronken.

Bron: Bouwen aan Vlaanderen – lees het volledige artikel in Bouwen aan Vlaanderen hier.