Nieuwe eigenaars van Sign & Facade kiezen ambitieus voor verdere groei

Eind vorig jaar veranderde Sign & Facade van eigenaar. KeBeK, BNP Paribas Fortis Private Equity en het huidige management namen alle aandelen over van E-Capital, LFPE en enkele kleinere aandeelhouders.

De nieuwe eigenaars hebben grootse plannen, én de nodige expertise om deze te verwezenlijken.

Gert Van Huffel, managing partner van KeBeK: “Sign & Facade heeft een sterke positie in een gefragmenteerde markt. We zijn onder de indruk van de professionalisering en de groei die het bedrijf recent realiseerde onder leiding van het huidige team. We kijken ernaar uit om, samen met hen, het bedrijf zowel nationaal als internationaal verder uit te bouwen.”

Didier Vael, CEO van Sign & Facade: “In het huidige retail- en distributielandschap is er een duidelijke trend naar meer onderscheidende en herkenbare winkelconcepten. Beleving in de fysieke winkel wordt steeds belangrijker. Als Belgische marktleider willen we hierin een voortrekkersrol blijven spelen, en onze klanten helpen om zich nog beter in de markt te zetten. Daarnaast willen we in de markt van de architectonische gevelbekleding ook internationaal groeien. We zijn ervan overtuigd dat de achtergrond en expertise van KeBeK ons zullen helpen om onze groei te bestendigen, zowel organisch als met gerichte acquisities.”

Wie is KeBeK?

KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat participeert in solide, middelgrote bedrijven. KeBeK ondersteunt actief het managementteam van haar participaties bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie. KeBeK neemt meestal controleparticipaties, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. Het fonds wordt beheerd door vier vennoten en de financiële middelen worden verschaft door vooraanstaande institutionele investeerders, family offices, en succesvolle ondernemers. KebeK heeft momenteel belangen in onder meer Alphamin (een distributeur van chemische producten en additieven), Mifratel (een contact center), Cardoen (een autosupermarktketen), Metaalconstructie Vanderscheuren, Tailormade Logistics (transport & logistiek), Allbox (golfkarton), en Synbra.

Over BNP Paribas Fortis Private Equity

De risicokapitaalvennootschap BNP Paribas Fortis Private Equity is al jaren actief op de private equity markt in België. Het neemt minderheidsparticipaties, en verschaft mezzanine-financiering aan performante middelgrote ondernemingen. Belgische participaties van BNP Paribas Fortis Private Equity zijn onder meer Studio 100, Novy, Penne, Het Anker en Point Chaud. BNP Paribas Fortis Private Equity beheert ook een portfolio van internationale buy-out funds en lokale venture capital funds.